TEATERFÖRESTÄLLNINGEN 
KAFFEREPET

Av och med Mia Rydell
Från den 8 mars

Kom och slå dig ned till dukat kaffe/tebord, och låt er svepas med i skådespelet om flickan Elsy.

NÄR? Måndag 8 maj kl. 19:00

VAR? Blå Gården, Gnarp. Kyrkvägen 17

ENTRÈ? 260:- inkl. fika

BOKNING AV BILJETTER:

Det är endast förköp, och din biljett bokar du genom att swisha 260:- till:

Swishnummer 123 136 4512 

Du får sms som bekräftelse, och det är din biljett in.

Biljetter går också att köpa direkt i butiken.

Inget återköp är möjligt, men du kan överlåta din biljett till någon annan. 

 Kafferepet är en föreställning där du under en timme får ta del av i historien om Elsy som är baserad på verkliga kvinnoöden. Vad minns du från historielektionen i skolan? Är det kanske kungar, krig, blodbad, industrialiseringen och något om spjut? Alla har vi olika minnen från vår skolundervisning i historia men ett som är säkert är - den handlade om män. Nåja, en och annan drottning kanske du har fått höra om och kanske någon som var en stor mans fru, men i absolut majoritet handlar historielektionerna om män. Det betyder inte att kvinnor inte skapat historia, utan att de osynliggjorts. Det här ska vi göra något åt!

Föreställningen har kommit till genom intervjuer, samtal och texter från kvinnor som gjort stordåd, smådåd och levt vardagsliv. Här vävs de samman i berättelsen om Elsy och föreställningen är skriven med närheten till publiken i åtanke. Ni bjuds in till en salongsföreställning och får slå er ner och ta del av berättelsen med en god kopp kaffe eller te och härligt fikabröd. Skådespelaren och manusförfattaren Mia Rydell spelar runt de uppdukade borden och publiken tar med till tidigt 1900-tal där det finns en manskanal, sånger sjungs och brinnande tal hålls på Hudiksvalls torg.

Medverkande: Mia Rydell Producent: Kulturdådet. Konstnärligt team: Mia Rydell Idé, manus & skådespelare Johanna Sandström Lehto Regissör & bearbetning Jenny Olofsson Vocalinstudering & kör Tomas von Wachenfeldt Musikaliskt arrangemang Teknik: Claes Hilding